10 października 2019 roku odbył się IV Festiwal Siennickich Smaków. Gospodarzami tegorocznej edycji było Koło Gospodyń Wiejskich w Woli Siennickiej. Do kulinarnej rywalizacji przystąpiły wszystkie trzynaście Kół Gospodyń Wiejskich z terenu gminy Siennica Różana oraz reprezentacja Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego. Na wstępie gości powitała Alicja Dubaj przewodnicząca KGW w Woli Siennickiej po czym dyrektor Centrum Kultury w Siennicy Różanej Andrzej Misiura zapoznał zebranych ze szczegółami konkursu powołując komisję sędziowską. Konkurs rozpatrywany był w trzech kategoriach przez jury w skład którego weszły: Monika Dobrzyńska, Monika Brzyszko, Feliksa Głowacka, Czuba Agnieszka i Aneta Kister-Kiełb. W kategorii „Królowa Kasza” pierwsze miejsce zajęło KGW Lawenda z Siennicy Królewskiej Dużej, dwa drugie miejsca: KGW Boruń i KGW Stójło, a dwa trzecie miejsca KGW Wola Siennicka i KGW Maciejów.  W kategorii Wypieki drożdżowe pierwsze miejsce przypadło dla Zespołu Szkół CKR, dwa drugie dla KGW Siennica Różana i KGW Żdżanne, a dwa trzecie miejsca dla KGW Baraki i KGW Kozieniec. W kategorii Zdrowotna nalewka przyznano dwie pierwsze miejsca, które otrzymały koła z Zagrody i Siennicy Królewskiej Małej i dwa drugie koła z Baraków i Kozieńca. Nagrody ufundowali i wręczyli: Senator RP prof. Józef Zając, Poseł RP Lucjan Cichosz oraz Bank Spółdzielczy w Krasnymstawie reprezentowany przez prezesa Radosława Chmielewskiego i dyrektor Monikę Dobrzyńską. Festiwalowym zmaganiom towarzyszyły wstępy młodzieży Zespołu Szkół CKR w Siennicy Różanej, solistki Strefy Wokalnej CK w Siennicy Różanej: Anna Żebrowska, Patrycja Żebrowska, Gabrysia Dubaj i Natalia Kostek. W części artystycznej zaprezentował się również Zespół Śpiewaczy „Słowianki” z Baraków oraz Chór Mieszany z Woli Siennickiej pod kierownictwem Janusza Pawlichy.

Czas bardzo szybko upłynął podczas ożywionej dyskusji i degustacji wyśmienitych potraw przygotowanych przez gospodarzy i uczestniczek Festiwalu Siennickich Smaków.